Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

APK voor € 19,95

       De Algemene Periodieke Keuring of APK is een in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. De periode is afhankelijk van de auto, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof.
 
Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.
 
Let op: De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus niet zo dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen! Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

Wanneer moet uw auto gekeurd worden?
Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór of op deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn.

Waarom moet u tijdig uw auto APK laten keuren?
Als u een voertuig in uw bezit hebt, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.

Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan kan de RDW of de politie u hiervoor beboeten, als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert de verzekeringsmaatschappij hoogst waarschijnlijk ook geen geld uit. Het is dus van groot belang om je voertuig tijdig APK te laten keuren.

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »