Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Continental maakt waarschuwingsysteem

Bandenfabrikant Continental maakt waarschuwingsysteem profieldiepte

Het profiel van je autobanden periodiek controleren, is over een paar jaar niet meer nodig. Bandenfabrikant Continental werkt aan een systeem dat je waarschuwt als de 1,6 mm in zicht komt.

      
Bandenfabrikant Continental maakt waarschuwingsysteem profieldiepte Foto: Continental

Het bedrijf heeft een opgewaardeerd bandenspanningcontrolesysteem ontworpen dat weet hoe de rolkarakteristiek van een band zich ontwikkelt als het profiel minder wordt. Het gebruikt die kennis om te bepalen of de banden van een auto slijten.


Afwijking
Wijkt de rolkarakteristiek van de banden te veel af van de ideale situatie, dan krijgt de bestuurder een aansporing op zijn dashboard om het profiel te controleren. Continental denkt dat het systeem al in 2017 kan worden ingebouwd in nieuwe Europese auto's.

Vervorming
Daarnaast werkt de fabrikant aan een soortgelijk systeem om de belasting van banden te controleren. De software ervan houdt de vervorming van het rubber in de gaten en weet wanneer er te veel gewicht op rust.

Verplicht
De reguliere bandenspanningcontrolesystemen die momenteel al in veel modellen zitten, zijn vanaf 1 november verplicht op alle nieuwe auto's die in Europa worden verkocht.

bron Remco Slump | Autovisie

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »