Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Vaco: Bijna 10 procent controleert banden nooit

Bijna 10% van de auto-eigenaren controleert de banden van aanhangers, zoals caravans, nooit of in ieder geval niet elk jaar. Dit zegt Vereniging Vaco op basis van onderzoek.

Bandenspecialist
Volgens Vaco heeft het onderzoek aangetoond dat het leeuwendeel van de eigenaren zelf de banden controleert en dat niet laat doen door een bandenspecialist. “Kampeerders en andere recreanten zijn zich niet altijd bewust van de gevaren van slechte of verouderde banden”, stelt Branchemanager Edwin Brinksma. “Als het mis gaat, gaat het goed mis.”

Recreatievoertuigen
De Vereniging Vaco pleit voor extra aandacht voor de banden onder de recreatievoertuigen, nu de vakantie weer van start gaat pleit. “Niet alleen voor de verkeersveiligheid, maar ook voor de eigenaren zelf.”
Brinksma benadrukt het belang van de controles, vooral bij oudere banden: “Na zes jaar neemt, afhankelijk van het gebruik en de opslag, de kans op uitval van een band toe. Juist daarom is het van belang om de banden, zeker als ze zes jaar of ouder zijn, jaarlijks te controleren. Na uiterlijk tien jaar is het verstandig om de banden uit voorzorg te vervangen.”

Nederland telt 460.532 in Nederland geregistreerde caravans – Nederland heeft de hoogste caravandichtheid in Europa – en 88.634 campers

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »