Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Goede band bespaart 117 euro per jaar

Nederlandse automobilisten kunnen samen jaarlijks 365 miljoen liter brandstof besparen door op de juiste banden te rijden. Dat betekent een besparing van in totaal 900 miljoen euro. Ook kunnen er tientallen levens worden gered.

Wie goede banden heeft, hoeft minder te tanken. Daardoor kunnen automobilisten gemiddeld 117 euro per jaar besparen. Daarnaast neemt de uitstoot van CO2 flink af door betere banden. Dat blijkt uit onderzoek van TNO, dat is gedaan in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en in handen is van De Telegraaf.

Omdat goede banden de remweg verkorten en zorgen voor een betere grip op het asfalt, kan het aantal verkeersdoden ook omlaag gaan. Volgens TNO gaat het om 43 doden per jaar die kunnen worden voorkomen door goede banden.

Campagne voor bewustwording
De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) komt in opdracht van het ministerie met een campagne om automobilisten bewuster te maken van welke banden ze kiezen. "Bestuurders hebben nu vaak geen idee welke banden ze hebben. Ze kiezen gewoon degene die er al onder zaten bij de aanschaf, zonder verder te vragen", zegt Erik Roelofsen van NSG in De Telegraaf.

Een eigenaar van een vrachtwagen kan volgens TNO zelfs duizenden euro's per jaar betalen door betere banden te kopen.


Bron: RTL Nieuws

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »