Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Herfst!? Tijd voor winterbanden!

De "R" zit weer in de maand, de winter komt er weer aan. Het wordt dus weer tijd om een set winterbanden onder uw auto te laten monteren.

Banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek. Auto’s die op zomerbanden rijden hebben in de winter dan ook meer kans om in een slip te raken. Daarom wordt geadviseerd om, zodra de "R" in de maand is, te kiezen voor winterbanden. Als de temperatuur daalt onder 7 graden Celsius, zijn de prestaties van winterbanden superieur. Door de bijzondere rubbersamenstelling blijven winterbanden altijd elastich en flexibel bij lage temperaturen, waar zomerbanden juist harder en stugger worden. Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid. Onder de 7 °C is de remafstand met winterbanden korter.

In veel Europese landen zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht onder winterse weersomstandigheden. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zijn winterbanden noodzakelijk. Het niet gebruiken kan tot juridische consequenties leiden. Dat geldt ook voor vakantiegangers. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld op wintersport gaat.

Aangezien het aantal berijders met winterbanden per jaar toeneemt, adviseren wij u om tijdig online uw aspraak in te plannen en teleurstelling te voorkomen. Alle klanten die online een afspraak maken voor het wisselen van hun zomerbanden naar winterbanden in de maand september of oktober, ontvangen 20% korting op de montagekosten.

Heeft u nog geen winterbanden? Wij maken graag een offerte voor u en montage terwijl u wacht. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de opslag van banden of de huur van winterbanden, sneeuwkettingen, dakdragers en skikoffers.

Goed voorbereid de winter door!

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »