Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Kentekenloket.nl

Heeft u net een andere auto gekocht? Dan is het tijd om het kenteken over te schrijven. Premio Peter de Groot is  aangesloten bij Kentekenloket.nl en is daardoor bevoegd om de tenaamstelling voor u uit te voeren. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor het schorsen van uw kenteken.
 

Wat is tenaamstellen?
Een tenaamstelling is een administratieve handeling waarbij het kenteken op uw naam wordt gezet bij de RDW. Dit geeft u enerzijds diverse bevoegdheden zoals het recht om het voertuig te schorsen of bij verkoop weer over te schrijven op een andere naam. Anderzijds maakt een tenaamstelling u direct verantwoordelijk voor een aantal voertuigverplichtingen waaraan u in Nederland moet voldoen. Denk hierbij aan het verzorgen van een WA-verzekering, een APK en het betalen van de motorrijtuigenbelasting.

Wat is schorsen?
Als u uw voertuig langere tijd niet gaat gebruiken, dan kunt u het kenteken schorsen. Als u een kenteken schorst hoeft u geen WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en apk meer te betalen. Een schorsing duurt maximaal 1 jaar en geldt vanaf de datum dat u de schorsing aanmeldt. Na deze periode bent u weer verplicht om te voldoen aan de voertuigverplichitngen.

Kenteken tenaamstellen
Bij Premio Peter de Groot kunt u tijdens kantooruren zonder afspraak binnenlopen om uw kenteken tenaam te stellen aan onze balie. Vergeet hierbij dan niet het volgende mee te nemen:

• Nederlands rijbewijs , identiteitskaart of paspoort.
• Papieren kentekenbewijs (deel 1B en deel 2) of kentekencard.
• Tenaamstellingcode.

Nadat het kenteken is overgeschreven, ontvangt u het eerste deel van uw nieuwe tenaamstellingscode. De kentekencard en het tweede deel van de code wordt door de RDW opgestuurd naar uw huisadres. Deze twee delen vormen dan samen een nieuwe tenaamstellingscode voor als u de auto weer verkoopt.

Welke voertuigen kan ik tenaamstellen?
U kunt bij ons de volgende voertuigen tenaamstellen:
• Auto
• Motorfiets
• Brommer / scooter
• Bedrijfsauto
• Kampeerauto
• Aanhanger en caravan
• Motorboot

Tenaamstellen bij import
Importeert u een auto uit het buitenland en wilt u een kenteken tenaamstellen? Dan moet u een andere procedure volgen. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben omtrent het overschrijven van een kenteken neem dan gerust contact met ons op.

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »