Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Kwart banden voldoet niet aan wettelijke eisen

Meer dan 10 miljoen Britse automobilisten rijden in een auto waarvan de banden wel eens levensgevaarlijk zouden kunnen zijn. Ze voldoen niet aan de wettelijke eisen en zijn dus gevaarlijk. Dit concludeert de Britse veiligheidsorganisatie Tyresafe op basis van onderzoek.

Vervangen
Volgens het onderzoek voldoet 27% van de banden niet aan de wettelijke eisen op het moment dat ze werden vervangen. Tyresafe spreekt van meer dan één op vier banden van de 37 miljoen Britse auto’s en lichte bedrijfsauto’s op de Britse wegen.
Het vermoeden is dat de automobilisten niet voldoende aandacht besteden aan hun banden, aldus Tyresafe: “Hierdoor wordt het risico groter dat de automobiliste betrokken raken bij een ongeval.” Volgens Stuart Jackson, voorzitter van TyreSafe, is vooral de profieldiepte een zorg.

Auto-onderdelen
Volgens het onderzoek blijkt de band de belangrijkste oorzaak voor ongelukken die zijn veroorzaakt door een defect auto-onderdeel. Op de tweede plaats komen de remmen.

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »