Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Ruim 2 miljoen auto's afgekeurd

In 2013 zijn meer dan 2,2 miljoen auto’s in Groot-Brittannië niet door de jaarlijkse MOT keuring (gelijk aan de Nederlandse APK keuring) gekomen omdat de staat van de banden volgens de Driver & Vehicle Standards Agency te slecht is.

Onveilig
Dit meldt de Britse veiligheidsorganisatie TyreSafe, die zich richt op veiligheid door correcte autobanden. Volgens deze organisatie brengen miljoenen automobilisten zichzelf en andere weggebruikers onnodig in gevaar door op onveilige of onjuiste banden te rijden.

Controleren
Volgens TyreSafe voorzitter Stuart Jackson is het ongelooflijk dat zo veel auto’s kunnen zakken voor de MOT keuring vanwege onveilige of onjuiste banden: “Veilgiheid op de weg is totaal afhankelijk van de conditie van de banden. Dus het is essentieel dat automobilisten regelmatig hun banden controleren, juist ook voorafgaand aan een MOT keuring.”
Bovendien is het volgens Jackson erg makkeljk om de banden te contreoleren: “Dus er is echt geen excuus voor dit hoge aantal auto’s dat is gezakt door slechte banden.”

Recente cijfers die zijn vrijgegeven door het Department for Transport lieten ook zien dat in 2013 bijna 1.000 ongelukken op de Britse wegen werden veroorzaakt door slechte banden of een te lage bandenspanning.

bron: bandenportaal.nl


Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »