Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

TPMS binnenkort verplicht. Wat is dat?

Rijeigenschappen gewaarborgd
Vanaf 1 november 2014 wordt de toepassing van Tyre Pressure Monitoring Systems verplicht voor iedere vanaf dan geleverde nieuwe auto. TPMS maakt dan onderdeel uit van de typegoedkeuring van de auto.
Bij de meeste bandenspanningscontrolesystemen zal het systeem bestaan uit een in de velg aangebrachte sensor welke de bandenspanning in de gaten houdt. Wanneer er sprake is van een sterk afwijkende bandenspanning, meestal een te lage spanning, dan geeft het systeem een signaal door aan de bestuurder. Vervolgens kan de bandenspanning op peil worden gebracht zodat de rijeigenschappen van het voertuig gewaarborgd blijven en een te hoog benzineverbruik en onnodige bandenslijtage voorkomen wordt.

    
Montage van TPMS is een taak voor de vakman!
Banden en velgen monteren vereist deskundigheid, zeker nu TPMS aan de orde is. Bij nieuwe banden en/of nieuwe sensoren is vaak programmeerwerk vereist om de draadloze communicatie tussen TPMS sensor en de ontvanger te laten functioneren. Bij een bandenwissel moet het batterijniveau van de sensoren gecontoleerd worden.
Bovendien weten wij bij Premio Banden + Autoservice Peter de Groot welke sensoren bij welke auto passen en hoe deze vakkundig met de juiste apparatuur te bevestigen. Ziet er bij eventuele aankoop van velgen op toe dat u velgen krijgt welke geschikt zijn voor de verplichte montage van een sensor (indien uw auto is geleverd na 1 november 2014).

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »