Welkom bij Peter de Groot - Meer dan banden alleen
 

Weinig wintersporters kennen regels

Niet alle winterbanden voldoen aan de regels die voor deze banden in de verschillende wintersportlanden gelden. Dit meldt Bovag op basis van uitgevoerd onderzoek door bureau Markteffect onder 494 Nederlanders die dit seizoen nog op wintersportvakantie gaan.

Profieldiepte
Volgens het onderzoek gaan bijna alle Nederlanders (97) met winterbanden naar de skigebieden: “Maar 79 procent weet niet dat in Oostenrijk (en Tsjechië) de wettelijk verplichte profieldiepte voor winterbanden 4 millimeter bedraagt. “Wie niet voldoet loopt de kans op een boete van 5.000 euro”, zo meldt Bovag. “In Duitsland geldt de profieldiepte van 4 millimeter als aanbeveling.”
Verder blijkt dat 39 procent niet weet dat Oostenrijk een winterbandenplicht kent. Ook is 93 procent niet op de hoogte van de verplichting van winterbanden (bij redelijkerwijs te verwachten winters weer) in doorreisland Luxemburg

Sneeuwkettingen
In veel wintersportlanden zijn sneeuwkettingen verplicht of aanbevolen. Volgens de onderzoekers zegt 83 procent van de wintersporters deze mee te nemen, 13 procent expliciet niet en 4 procent heeft geen idee of ze wel aan boord zijn van de auto waar ze in stappen. Tot slot zegt 93 procent met een goed onderhouden auto op pad te gaan, waarbij 41 procent aangeeft de auto aan een speciale wintercheck te laten onderwerpen. Ruim driekwart zegt dat de profieldiepte van de (winter)banden wordt gecontroleerd.

bron: bandenportaal.nl

Onze nieuwsbriefWilt u per e-mail op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Abonneer u dan op onze elektronische nieuwsbrief. Lees verder »