aan-/afmelden nieuwsbrief | website | disclaimer
Datum: 02-08-2018  

Half miljoen automobilisten rijden nog op winterbanden

 
Ondanks het (extreem) warme, droge weer rijden naar schatting zo'n 500.000 Nederlandse automobilisten nog steeds op winterbanden. Dat concludeert brancheorganisatie BOVAG op basis van een steekproef.
 
De organisatie controleerde de afgelopen dagen 994 auto's en trof bij 57 winterbanden aan. Dat komt neer op 5,73 procent. Op alle 8,6 miljoen personenauto's in Nederland zou dat betekenen dat er ruim 490.000 automobilisten nog met winterbanden rijden.

Rijden op winterbanden in de zomer leidt volgens de BOVAG tot onveilige situaties vanwege een langere remweg en slechtere wegligging. Verder slijten de banden sneller, maken ze meer geluid en veroorzaken ze een hoger brandstofverbruik.

Voor al die autobezitters die wisselen maar lastig vinden zijn All-season banden een acceptabel alternatief. Deze All-season banden winnen daarom sterk aan populariteit.

Peter de Groot heeft, in iedere prijsklasse, een zeer uitgebreid assortiment All-Season banden op voorraad.

Banden & Advies


U kunt u bij ons terecht voor auto-, caravan-, motorfiets-, vrachtwagen-, heftruck-, scooter- en industriebanden. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een eerlijk en deskundig advies; of het nu gaat om banden of om lichtmetalen velgen. Om u nog beter van dienst te zijn, hebben wij op deze site een extra pagina besteed aan winterbanden. U vind hier alle voordelen op een rij. Lees verder »
 


Zomeracties


 

Een goed werkende airco in de auto is wel zo aangenaam. Het verhoogt niet alleen het comfort, maar zorgt er ook voor dat de bestuurder fris (en dus oplettender) achter het stuur zit. Daarbij is ook uw gezondheid een goede reden om uw airco te laten onderhouden. Zo voorkomt u dat bacteriën, sporen, schimmels en vieze geuren zich via de ventilatieroosters verspreiden en allergische reacties veroorzaken.

Gratis Premio Veiligheidscheck
Omdat veiligheid onze prioriteit is, krijgt u een complete set van visuele controles op de meest essentiële punten: bandenprofiel, schokdempers, bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof,remmen, uitlaat, accu, lampen/verlichting.

Met deze "Veiligheidscheck" kunnen we defecte onderdelen die van invloed zijn op de veiligheid van uw auto tijdig opmerken. Voor zowel banden als voor oliewissel, remmen, uitlijnen en schokdempers, worden Premio technici continu opgeleid om u te adviseren en brengen ze u een zeer hoge mate van professionaliteit.


Autobandentips
 

Controleer voordat u op reis gaat altijd de bandenspanning. Met alle vakantiespullen is uw auto ongetwijfeld zwaarder beladen dan normaal. Check de handleiding van de auto, de sticker op het tankklepje of de deurstijl voor de juiste bandenspanning. Een juiste bandenspanning zorgt voor minder brandstofverbruik en minder kans op oververhitting van de banden en klapbanden.
   
Controleer de bandenspanning als de banden koud zijn. De banden zijn "koud" als ze de laatste twee uur niet hebben gereden of minder dan drie kilometer hebben afgelegd met lage snelheid. Controleert u de spanning toch op warme banden, tel dan 0.3 bar op bij de spanning die wordt aanbevolen door de autofabrikant. Controleer de spanning opnieuw als de banden wel koud zijn.
   
Controleer ruim voor vertrek uw banden op slijtage. Elke band slijt en verliest daarmee profi eldiepte. Minder profiel betekent een slechtere afvoer van water en dat kan uiteindelijk leiden tot aquaplaning. Alle banden zijn voorzien van slijtage-indicatoren in hun hoofdgroeven. Als het profiel tot op deze indicator versleten is, is de wettelijke limiet bereikt en moet de band zeker worden vervangen.
    
 

Premio Banden + Autoservice Peter de Groot - Meer dan banden alleen


- Kleine- en Grote beurt
- Airco service
- APK
- Distributieriem vervangen   
- Olie verversen
- Banden en velgen
- Remmen
- Schokdempers
- Uitlaten
- Balanceren
- Uitlijnen
- Stikstof
- Accu's
- Trekhaken
- Ruitreparatie
- Katalysator
- Bandenopslag
- Kentekenloket.nl
- Verhuur van o.a.:
   Winterbanden
   Bagageboxen
   Dakdragers
   Fietsendragers
   Navigatiesystemen

image/gif  

 
ONLINE AFSPRAAKPLANNER
Sinds geruime tijd kunt u online in een paar eenvoudige stappen uw afspraak plannen bij Premio Peter de Groot. Steeds meer klanten maken hier gebruik van en terwijl u van een kop koffie geniet en de krant leest, voeren wij de werkzaamheden vakkundig voor u uit. Dit zijn de stappen:
  1. Maak een keuze waar u een afspraak voor wilt maken en in welke periode
  2. Selecteer de gewenste dag en tijdstip
  3. Voer uw persoonsgegevens in
  4. Voer eventuele aanvullende afspraakgegevens in
  5. Controleer en bevestig uw gegevens
Nadat u de afspraak hebt bevestigd, ontvangt u van ons een overzicht met alle gegevens. Daarna zien we u graag op het vastgestelde tijdstip terug op onze vestiging.
Nu reserveren? Klik hier »
  


Premio Peter de Groot | Donkervoortlaan 2 | 3261 NE Oud-Beijerland | 0186 - 620028 | www.premio-peterdegroot.nl